MP-kampanj nära röstande upprör

Tätt intill röstningsutrymmet på Stockholms centralstation kampanjar Miljöpartiet – ända in på valdagen. Alltför tätt, menar somliga, och hänvisar till vallagens förbud mot kampanjer i och omkring vallokaler.

– Det finns anledning för valnämnden i Stockholm att se över det här inför nästa val, säger KD:s partisekreterare Lennart Sjögren, som själv reagerade på placeringen på Centralen.

Under strecket
Publicerad

Röstningsutrymmet på Centralstationen i Stockholm. Något tiotal meter härifrån kampanjar Miljöpartiet, ända in på valdagen.

Foto: JANERIK HENRIKSSON/SCANPIX
Annons

På Stockholms centralstation trängs pendlare, tågpassagerare och flygresenärer på väg mot Arlanda. Här finns också Stockholms största lokal för förtidsröstning. Vid tidigare val har lokalen legat i södra änden av stationen, men i år fick den en mer central placering i hallens norra ände.

Men även Miljöpartiet håller av tradition sin valkampanj på Centralstationen. Sedan i söndags står en bassäng med 10 000 liter vatten och en sjunken bil mitt under det välvda taket – alldeles intill röstmottagarna i lokalen.

Annons
Annons
Annons