Annons

MP går till val på att fler unga ska få stanna

Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin inledningstalade vid partiets kongress på Aros kongresscenter i Västerås. Arkivbild.
Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin inledningstalade vid partiets kongress på Aros kongresscenter i Västerås. Arkivbild. Foto: Peter Kr ger/TT

Miljöpartiet går till val på att unga med stark anknytning till Sverige ska få större chans att stanna.

Men partiledningen vill stoppa kongressen från att kräva att MP ska driva fördubblad flygskatt i valrörelsen.

Under strecket
TT
Uppdaterad
Publicerad

Ombuden på Miljöpartiets kongress i Västerås såg till att utvidga valmanifestets förslag om asylpolitiken. I valet kommer MP nu att driva att unga människor med stark anknytning till Sverige i större utsträckning ska få möjlighet att stanna. När den tillfälliga skärpta asyllagen upphör nästa sommar vill partiet också att familjer ska få rätt att återförenas och att den som är svårt sjuk eller särskilt utsatt ska få stanna.

Men frågan om asylpolitiken kommer upp igen på söndagen. Då handlar det om vilka frågor som ska lyftas särskilt i valmanifestet. Asylrätt och familjeåterförening är en av de sex frågor som partistyrelsen vill prioritera, men kongressen kan komma att lägga till krav på att permanenta uppehållstillstånd ska återinföras.

Annons
Annons
Annons