MP föreslår öppna utfrågningar i Riksbanksfullmäktige

Hemlighetsmakeriet kring utnämningarna av nya ledamöter i Riksbanksdirektionen har väckt omfattande kritik den senaste veckan. Men nu kan förändringar vara på gång. Peter Eriksson, Miljöpartiets ledamot i Riksbanksfullmäktige, berättar för SvD Näringsliv att han snart lämnar in ett förslag om att utfrågningarna av kandidaterna görs offentliga.

Under strecket
Publicerad

”Jag har bestämt mig för att lämna in ett förslag till fullmäktige för att få till en mer öppen process”, säger Peter Eriksson (MP).

Foto: SCANPIX
Annons

De senaste dagarna har debatten gått varm kring hur de nya ledamöterna i direktionen utses – allt från vänsterpartister till framträdande ekonomer har efterlyst att processen blir betydligt mer öppen än i dag. Och nu berättar Peter Eriksson (MP), själv ledamot i Riksbanksfullmäktige, att han kommer att göra slag i saken. Vid nästa möte ska han lämna in ett konkret förslag på förändringar i processen.

– Det har varit en bra debatt om ökad offentlighet den senaste tiden. Därför har jag bestämt mig för att lämna in ett förslag till fullmäktige för att få till en mer öppen process.

Annons
Annons
Annons