TiflisiTotal motsats till Frantzén – vi kommer gärna tillbaka

Ett georgiskt finrum, mustiga smaker och prisvärda viner. På kvarterskrogen Tiflisi serveras mat lagad med stort hjärta och säker hand. SvD Krogguiden gillar hemtrevnaden och återvänder gärna.

Under strecket
Publicerad
Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg
Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg
Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg
Annons

Stockholm kan ibland te sig som en enkelspårig matstad – för några år sedan dominerade den franska bistro-trenden. 2017 är det istället asiatiskt som gäller bland nyöppningarna. Och att äta är att resa – geografiskt eller genom tiden. Den som promenerar runt ett genomsnittligt kvarter i huvudstaden kan lätt ta sig till Hanoi, Mexiko eller Rom. Andra väljer, genom att besöka de klassiska etablissemangen, att hoppa på en tidsmaskin och äta wretmanska paradrätter eller traditionella smörgåsbord.

Det finns också möjligheten att ta en sväng till Georgien. Alldeles vid Fridhemsplan ligger Tiflisi – en restaurang som konsekvent och helhjärtat satsar på att presentera detta kaukasiska kök – som känns märkvärdigt bekant. Maten som serveras har vissa likheter med rätter från östra Medelhavet, framför allt från det grekiska och turkiska köket med sina kebab- och mezerätter. Menyn är minst sagt generös och den som vill, och behöver, får pedagogisk hjälp att välja. Vinerna, kommer naturligtvis uteslutande från Georgien.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons