Motorolas 3G-mobil loggar in

Amerikanska Motorola blev först ut av de stora tillverkarna med en 3G-mobil. Den går under namnet A920 och resultatet blev väl ungefär vad man kan vänta sig.

Under strecket
Publicerad
Annons

Motorola A920 är exempelvis betydligt större än de vanliga mobiler vi använder. Batteriet laddar ur snabbt, den tar lång tid att starta, den stora pekskärmen i färg är lite lynnig och den inbyggda positioneringen via gps har ännu inte kommit igång.
Det är med andra ord fullt med brister. Men med tanke på att Motorola och telebolaget 3 nu faktiskt tar de första stapplande stegen in i en helt ny värld är slutresultatet ändå ganska uppmuntrande.

Man kan ju jämföra med hur det såg ut för tio år sedan när dagens mobilstandard, gsm, togs i bruk. Mobilerna var stora fula klumpar med usla batteritider som inte hade mycket gemensamt med dagens gsm-mobiler.
Den stora nyheten med A920 är att den klarar videosamtal. Så länge man håller sig inom 3:s nya mobilnät, som täcker de tre storstäderna och ytterligare några orter, kan man se den man pratar med.
Alldeles perfekt fungerar det inte. Bilderna är oftast skakiga och det är emellanåt svårt att höra vad den man pratar med säger.
Fast det är ganska kul, det måste jag
medge. Dessutom är det nog en hel del hantverkare, husmäklare och andra proffsanvändare som kan ha nytta av videotelefoni i sina jobb.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons