Recension

The mothership movementMother Superior - The mothership movement

Under strecket
Publicerad
Annons

Svenska Mother Superior släppte The mothership has landed 1996 och det var en väldigt lovande debut. Men sedan hördes inget mer från bandet.
Men bandet existerar och har varit högst aktivt, saker och ting har bara inte rullat deras väg. Uppföljaren, The mothership movement, spelades in redan 1997 men kom inte ut förrän 1999 och då bara utanför Sveriges gränser. Men nu kan även vi njuta av detta alster. Mother Superior lirar den rock som spelades i det tidiga 70-talets Detroit. The Stooges är den stora förebilden låter det som. Och inte mig emot. Det larmar och slamrar på The mothership movement så det står härliga till. Jämfört med debuten känns den här plattan självsäkrare, lite mer psykedelisk och, i de hårdare numren, betydligt vildare.
Med lite tur kanske Mother Superior kan få ut en ny platta snart. Det skulle verkligen vara kul att höra var de står nu, år 2000. Har de utvecklats lika mycket sedan 1997 som de gjorde mellan första och andra plattan borde de vara utomjordiskt bra i dag.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons