Mötesplatser

Det kan vara tufft att locka kvinnor mitt i livet till engagemang. Kanske är internet lösningen. Driftig.nu har funnits i en knapp månad och har redan 500 medlemmar.

Under strecket
Publicerad
Annons

”Kvinnliga ingenjörer behöver en ventil”
Sveriges Ingenjörer har drygt 60 kvinnliga nätverk på olika orter runt hela Sverige med totalt runt 1 500 aktiva deltagare.
– Som kvinnlig ingenjör är du ofta ensam på en mansdominerad arbetsplats, ibland kanske också ensam akademiker. Både på det sociala och det professionella planet är det viktigt att träffa andra i samma situation, säger Lena Lindqvist, jurist på Sveriges Ingenjörer som centralt håller samman nätverken.

De första startade i mitten av 1980-talet men många kom till år 2000 efter en stor satsning.
Av förbundets 120 000 medlemmar är drygt 20 000 kvinnor. Kvinnorna ökar i antal. Intresset för nätverk har därmed också ökat.
Nätverken ger möjligheter till att vidga kontaktnätet, lära känna andra branscher, lära känna andra kvinnliga ingenjörer med olika erfarenheter och att få diskussionspartners.
– Nätverken används till viss del för att hjälpa varandra till nya jobb, vilket vi från förbundets sida uppmuntrar, säger Lena Lindqvist.
Ylva Edenhall, svd.se

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons