Möte i Jerusalem blev en besvikelse

Under strecket
Publicerad
Annons

Jerusalem Ännu en bilbomb skakade Libanon i går. Den Syrienfientlige veteranpolitikern George Hawi dödades bara två dagar efter det att Libanon röstat fram sitt första parlament utan syrisk dominans sedan inbördeskriget.
Drygt 60-årige Hawi, före detta ordförande för kommunistpartiet, var i många år allierad med Syrien men bytte nyligen sida till den antisyriska oppositionen som segrade i valet.
Han dödades omedelbart när en fjärrutlöst bomb detonerade under sätet i hans Mercedes i ett arbetarklassområde i Beirut. Hawis chaufför undkom med lättare skador.

– Det är ett försök att slå mot enighet och nationell försoning efter detta fria och demokratiska val, men vi kommer inte att backa, sade justitieminister Khalid Qabbani till journalister på platsen enligt AFP.
En av de Syrienkritiska politikerna, den drusiske ledare Walid Jumblatt sade till BBC att ”alla de som önskar ett demokratiskt Libanon är i fara”. Jumblatt sade att det var avgörande för det nya parlamentet och regeringen att ta kontroll över
säkerhetstjänsten.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons