Mot solen och pokerborden i Portugal

Ända sedan jag tågluffade runt europa för 20 år sedan har jag haft en förkärlek till Portugal. Underbart klimat, rent havsvatten, stora vågor och väldigt vänliga människor. Och inte minst en aningen längre golfsäsong än vi har i Stockholm. Det kändes som om det skulle vara skönt med ett litet avbrott i vardagslunken. Därför googlade jag poker plus portugal och ganska snart upptäckte jag att det hade spelats en pokertour under året som skulle krönas med en final i badorten Espinho. Visserligen är det knappast badväder i december och turneringen var billig, bara 330 euro, vilket medförde ett förhållandevis ganska litet förstapris, men jag tog tillfället i akt och flög ner med familjen. Lite mer solljus och närkontakt med havet skulle vi trots allt få samtidigt som jag kunde kolla in pokerklimatet.

Publicerad
MUNICÍPIO DE ESPINHO
Foto: MUNICÍPIO DE ESPINHO
Annons

De första nätterna bodde vi på ett fantastiskt hotell som hette Penha Longa. Området hade tidigare varit ett kloster som nu gjorts om till ett femstjärnigt hotell med spa och en riktigt utmanande golfbana. Allting ligger på en bergssluttning med bara grön skog runt omkring. Det var en ganska skön känsla när man öppnade balkongdörren på morgonen och hörde kvitter från tusentals fåglar istället för biltrafik. Eftersom det är lågsäsong var det inte särskilt dyrt och väldigt få gäster. Man fick nästan känslan av att vi hade stället för oss själva.

På fredagen körde vi cirka 30 mil norrut till Espinho. Klantig som jag är hade jag sett fel på dag och vi kom en dag innan huvudtävlingen började. Espinho ligger strax söder om Porto och är ett litet fiskesamhälle som lever upp på sommaren. Tyvärr var det ganska nergånget och inte alls lika charmigt som Estoril. Hotellet som vi fått ett bra pris på genom pokerturneringen är norra Portugals enda femstjärniga hotell, enligt egen utsago, men i mina ögon påminde det snarare om ett trestjärnigt. Personalen var dock väldigt tillmötesgående och hjälpsam. Jag fick höra att ju längre norrut man kommer i Portugal desto vänligare blir människorna och det kändes som det låg något i det. Exempelvis körde man väldigt mjukt i trafiken och lämnade alltid företräde till både andra bilister och fotgängare. Inte som på Malta direkt, eller Ryssland för den delen.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons