Annons

Mosebacke – det nya vegetariska alternativet

På Mosebacke är fisk och kött tillbehör till det vegetariska.
På Mosebacke är fisk och kött tillbehör till det vegetariska. Foto: David Thunander

Den anrika restaurangen Mosebacke har fått ny stil. Vegetarisk mat gör sitt intåg med kött och fisk som tillbehör.

Under strecket
Publicerad

Under sin över 400 år långa historia har Mosebacke gått från att vara sjavigt värdshus, hälsobrunn och grönsakslager till restaurang.

Nu byter krogen skepnad igen, såväl matsal som meny har nyligen fått en rejäl ansiktslyftning. Fokus ligger på vegetarisk mat, kött eller fisk väljs som tillbehör.

Inredningen har renoverats varsamt till en blandning av sekelskiftesrestaurang och modern bistro. Som en detalj i inredningen finns grönt kakel. Avskärmningarna till fönster har tagits bort så nu går det att fullt ut njuta av utsikten.

– Målet är att bli en älskad kvarterskrog för både stockholmare och besökare från när och fjärran, säger Södra Teaterns vd Ingmari Pagenkemper.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons