Annons

Mormor och morfar räddade familjen från lågorna

Byn Dunalley omringades av elden och det fanns ingenstans att ta vägen. Då räddade mormor och morfar sina fem barnbarn genom att ta skydd i vattnet under en brygga.

Under strecket
Publicerad

Byn Dunalley omringades av elden och det fanns ingenstans att ta vägen. Då räddade mormor och morfar sina fem barnbarn genom att ta skydd i vattnet.

Foto: TIM HOLMES/APBild 1 av 3

– Vi såg tornados av eld som kom emot oss och helt plötsligt var det eld överallt, säger Tim Holmes, Bonnie Walkers pappa och morfar till barnen.

Foto: TIM HOLMES/APBild 2 av 3

De yngsta barnen bars av morföräldrarna medan de äldre syskonen hjälpte varandra. Så gömde de sig för lågorna i tre timmar, medans hus och träd brann och exploderade runt ikring dem.

Foto: TIM HOLMES/APBild 3 av 3

Historien utspelar sig i staden Dunalley som ligger på Tasmanien, en ö söder om Australiens huvudö. Eldarna hade härjat i området i flera dagar när Bonnie Walker i fredags åkte till grannstaden för att gå på en begravning. När hon lämnade staden slöt sig en eldvägg upp bakom henne,
skriver Aftonbladet.

Bonnie Walker, som lämnat sina fem barn i åldrarna 2-11 år med morföräldrarna i byn, blev helt avskuren från sin familj. Elden sped sig snabbt och vägarna stängdes av.

Annons
Annons
Annons