Mormor håller järnkoll

MED EGNA ORD. Mattias Andréasson från Idol, som tillsammans med Danny och ”snygg-Erik” utgör gruppen E.M.D. I går släppte de skivan A state of mind.

Under strecket
Publicerad
Mattias Andréasson närmast kameran med bandmedlemmarna Erik Segerstedt och Danny Saucedo bakom ryggen.

Mattias Andréasson närmast kameran med bandmedlemmarna Erik Segerstedt och Danny Saucedo bakom ryggen.

Foto: JESSICA GOW/SCANPIX
Annons

Det var sagt från början att vi skulle damma av lite gamla låtar från 80- och 90-talet. Men sen dök det upp en massa producenter som hade fått nys om att vi hade den här gruppen och de började skicka in låtar. Nu känner vi att det är grymt mycket roligare att göra en platta med helt nytt material som känns fräscht.

Det är många tunga namn som har varit med och skrivit och producerat – låtskrivare som har skrivit åt Westlife, il Divo, Britney Spears och Robyn tidigare. Jag är från Västerås men jag har bott i Stockholm i fem-sex år. Egentligen går jag på Musikhögskolan, fast inte just nu eftersom jag har tagit uppehåll. Mamma och pappa har alltid sysslat med musik och jag är uppvuxen med jättemycket instrument hemma. Mamma älskade Michael Jackson och Beatles. Och de var mina absoluta idoler också. Men en av de skivor som jag alltid letade fram i mina föräldrars skivsamling var Opus och låten Life is life.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons