Annons
X
Annons
X

Mörk svensk kväll i Europa League

Gefle blev utslaget, Häcken blev utslaget - och Malmö FF blev utslaget.

Av TT
(uppdaterad)

Det var en mörk Europa League-kväll för de svenska lagen.

På förhand sades det att Gefle hade störst chans att ta sig vidare från Europa Leagues tredje kvalomgång. Laget hade en 0-1-förlust från Azerbajdzjan mot Karabach att hämta upp i torsdagens fotbollsmatch på Norrporten Arena i Sundsvall.

Det slutade i en brasiliansk mardröm för Gävlelaget.

Annons
X

Karabach vann med 2-0 efter mål av de brasilianska stjärnorna Chumbinho och Reynaldo. Den senare var också den som gjorde matchens enda mål i förra veckans match.

– Han (Reynaldo) sticker ut och är duktig i deras lag. Det är klart att han ligger bakom en hel del, håller i bollen och kan göra sin gubbe. Men jag tycker att de har flera som ligger på hans nivå och det är väl det som gör att de är ett så skickligt lag som de är. Det var svårt att få tag i dem, säger Gefles David Fällman till gd.se.

På förhand sades det också att Häcken hade näst störst chans att gå vidare. Det gick inget bra för Hisingslaget heller: Förlust i Schweiz mot Thun med 0-1 (1-3 totalt). Ivorianen Sekou Sanogo Junior stängde Häckens Europadörr i den 69:e minuten med matchens enda mål.

Stäng

SvD:s NYHETSBREV – dagens viktigaste nyheter direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Samtidigt uteblev Malmö FF:s mirakel i Skåne. 0-4-underläget mot Premier League-laget Swansea blev som väntat för svårt. Matchen i Malmö slutade 0-0.

  – Överlag är jag nöjd. Vi har spelat två matcher, hållit nollan i båda och inte gett bort många chanser till motståndarna, säger Swanseas danske tränare Michael Laudrup till klubbens hemsida.

  Enda svenska laget som lever ute i Europa är nu Elfsborg. Lagets förlust i onsdagens Champions League-kval mot Celtic förde dem till playoff-rundan i Europa League. Motståndet lottas på fredag.

  Stockholm TT

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X