Mörk skugga över Allen – ”påfallande osympatisk”

Det är juni 1992 och Mia Farrow och Woody Allen leker med barnen Dylan och Satchel i Central Park.
Det är juni 1992 och Mia Farrow och Woody Allen leker med barnen Dylan och Satchel i Central Park. Foto: Angie Coqueran/TT

En ny HBO-dokumentär gör ett omtag på en av 1990-talets stora kändisskandaler – övergreppsanklagelserna mot Woody Allen. Resultatet är inte smickrande, varken för Allen eller rättsväsendet.

Under strecket
Publicerad

Farrow och Allen i ”Små och stora brott” från 1989.

Foto: Orion Picturee/TT

Mia Farrow med barnen Dylan och Satchel.

Foto: Keith Butler/TT

Woody Allen och Soon-Yi Previn i Venedig 1997.

Foto: Moviestore/TT

Woody Allen och Mia Farrow i Stockholm 1987. Till vänster med barnvagnen ses Farrows adoptivdotter Soon-Yi Previn som Allen gifte sig med 1997.

Foto: Eric Roxfeldt/TT

Mia Farrow och Woody Allen med barnen Dylan och Satchel i Central Park, juni 1992.

Foto: Angie Coqueran/TT
Annons

I det sista avsnittet av dokumentärserien ”Allen v Farrow” sitter Dylan Farrow, dotter till Mia Farrow och Woody Allen, hemma i huset med sin man Sean. Tonen är lättsam: de pratar om hur de träffades på en dejtingsajt, hur de flirtade och föll för varandra. Så börjar Sean berätta om en gång tidigt i relationen då de ”were having some fun” och Dylan plötsligt stelnade till och brast i gråt – någonting med hur Sean rört vid henne triggade igång reaktionen.

Dylan Farrow tittar på sin man, tårarna stiger i ögonen, hon börjar skaka i hela kroppen. Samtalet tystnar och det enda som hörs är hur hennes tänder klapprar mot varandra. Sean stryker hennes hand med sin, kameran vilar på dem båda.

Annons
Annons
Annons