Annons

Mörk komedi med Schyffert och Rheborg

Varför män är så dåliga på att kommunicera ska redas ut i föreställningen "Art", där Johan Rheborg, Per Andersson och Henrik Schyffert spelar tre gamla vänner. Pressbild.
Varför män är så dåliga på att kommunicera ska redas ut i föreställningen "Art", där Johan Rheborg, Per Andersson och Henrik Schyffert spelar tre gamla vänner. Pressbild. Foto: Morgan Norman

Tre gamla vänner och en helt vit tavla – det är utgångspunkten för pjäsen "Art" som ska spelas i Stockholm i vår. Rollerna görs av Johan Rheborg, Henrik Schyffert och Per Andersson och för regin står Edward af Sillén.

Under strecket
TT
Publicerad

Den flerfaldigt prisbelönta pjäsförfattaren Yasmina Rezas föreställning "Art" har spelats både på Broadway och i West End. Under våren får en svensk publik chansen att se den humoristiska men också eftertänksamma historien på Rival i Stockholm. "Art" handlar om tre män och en helt vit tavla. Manlig vänskap och oförmåga att kommunicera ordentligt är inte främmande territorium för Johan Rheborg och Henrik Schyffert.

"Vi har liksom vänt ut och in på temat vänskap i över 20 år, i allt från 'Nile city' till 'Ben & Gunnar'. Det är en återkommande grej. Och nu gör vi det igen med 'Art', som kanske är lite mörkare. Varför är män så dåliga på att kommunicera? Det är en del av vad vi ska gräva i, säger Henrik Schyffert i ett pressmeddelande.

Annons
Annons
Annons