Morgonrapporten 14 januari: Sjöstedts svar i regeringsfrågan, talmansrunda och Trump-hot på Twitter

Är detta veckan då vi får en ny regering? Idag tas ett viktigt steg i processen i och med att talman Andreas Norlén ska utse en ny statsministerkandidat under eftermiddagen. Men kommer Vänsterpartiet släppa fram en mittenregering?

Publicerad

Då var det äntligen dags för nästa talmansrunda i riksdagen. Talman Andreas Norlén tar emot samtliga partiledare i sitt tjänsterum i Västra riksdagshuset från klockan 10, där Stefan Löfven är förste man till rakning. Klockan 15 på eftermiddagen avser sedan Norlén att hålla en pressträff där talmannen presenterar sin statsministerkandidat inför omröstningen på onsdag.

Och Norléns val påverkas sannolikt av vad som kommer fram i mötet med Vänsterns Jonas Sjöstedt klockan 11.40. V måste som bekant antingen rösta för Löfven eller lägga ned sina röster för att överenskommelsen mellan S, MP, C och L ska träda i kraft. Partistyrelsen kommer under dagen meddela riksdagsgruppen sitt beslut, och enligt uppgifter till TT lutar det åt ett nej till Löfven och hans rödgrönliberala regering.

Annons
Annons
Annons