Annons

Löfven: Skulle bli kaos under lång tid

Det kan vara svårt för den som misstänker sig vara smittad av coronaviruset att få information på annat språk än svenska, via svenska myndigheter. På bilden visas ett provtagningskit upp av en ambulanssjukvårdare, som gör hembesök hos personer som misstänks vara smittade av coronaviruset. Arkivbild.
Det kan vara svårt för den som misstänker sig vara smittad av coronaviruset att få information på annat språk än svenska, via svenska myndigheter. På bilden visas ett provtagningskit upp av en ambulanssjukvårdare, som gör hembesök hos personer som misstänks vara smittade av coronaviruset. Arkivbild. Foto: Anders Wiklund/TT

För den som inte pratar eller läser svenska kan det vara svårt att ta del av information kring coronavirusets framfart. Svenska myndigheter uppdaterar kontinuerligt, men bara på svenska.

– Det pågår arbete med det här, säger Lisa Adamsson vid 1177:s presstjänst.

Under strecket
Marcus Alexandersson / TT
Publicerad

De senaste dagarna har 1177 Vårdguiden fått ta emot minst sagt många samtal från oroliga invånare. Både de som tror att de kan ha smittats och de som söker information. Den som misstänker att man blivit smittad uppmanas söka kontakt med sjukvården, gärna via 1177.

Men informationen som möter den orolige är enbart på svenska. Ingen av de hittills drabbade regionerna (Jönköping, Västra Götaland, Stockholm, Skåne, Uppsala) har någon information på annat än svenska och länkar på engelska på respektive hemsida.

Annons
Annons
Annons