Annons
X
Annons
X

Morgan Alling pappa i nya Sune-filmen

Morgan Alling och Anja Lundqvist tar över rollerna som pappa Rudolf och mamma Karin när Sune på nytt blir film.

Av Spektra, TT
(uppdaterad)
[object Object]
Morgan Alling kommer spela pappa Rudolf i nya Sune-filmen. Foto: FREDRIK SANDBERG/SCANPIX

Och mer Sune lär det bli.

– Det finns ett stort sug, vi ska göra minst två filmer till efter denna, säger regissören Hannes Holm.

Stäng

KULTURCHEFENS NYHETSBREV – veckans viktigaste kulturtexter direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  På en jätte-resort på Rhodos spelas just nu familjefilmen ”Sune i Grekland- all inclusive” in för fullt. Premiär blir det på juldagen och en förkyld Hannes Holm berättar på telefon om första inspelningsveckan.

  Annons
  X

  – Det har gått väldigt bra och jag är så glad och nöjd för skådespelarna som spelar den nya familjen Andersson.

  Fans av den gamla Sune-filmen, ”Sunes sommar” och tv-serien ”Sunes jul” minns kanske framförallt den klantige pappa Rudolf, som spelades av Peter Haber, och mamma Karin som gjordes av Carina Lidbom. Så här 20 år senare kändes det bäst att starta om med nya skådespelare.

  – Ja, på sätt och vis är det kanske korkat att försöka göra om en sådan succé som ”Sunes sommar”. Men det känns verkligen som att folk är sugna på att se mer, vi planerar minst två filmer till. Och Sune är och förblir 10 år, det är som med Pippi Långstrump, det blir inte samma sak om hon skulle bli 45, så vi visste från början att vi behövde nya skådespelare.

  TT Spektra: Hur kom ni fram till Morgan Alling som pappa Rudolf?

  – Först letade vi efter någon som liknade Peter Haber, han var ju så bra. Men sedan insåg vi att det var helt fel och då letade vi efter starka personligheter och då hittade vi snabbt Morgan Alling.

  ”Sune i Grekland – all inclusive” handlar om hur familjen Andersson åker på semester till Grekland och i princip allt går snett.

  – Vi satsar på att ta fram Sune som tjejtjusare. Men det är mycket som händer, många förvecklingar och min förhoppning är att det blir en komedi med viss svärta. Det blir mycket slapstick men vi ska ändå hålla reda på alla känslor som tioåringar är så fulla av, säger Hannes Holm.

  Regissörens eget förhållande till Sune går också långt tillbaka i tiden. Det var faktiskt han som, när han jobbade på SVT, beställde den första tv-serien om Sune. Då blev han och författarna Sören Olsson och Anders Jacobsson vänner och sedan dess har de snackat om att det vore kul att göra en film ihop. Projektet har legat i startgroparna i ett par år.

  – Det är fantastiskt roligt att äntligen komma igång med det här 20 år gamla löftet. Att göra en film som alla i familjen vill gå och se, det är en utmaning men det känns bra att regissera barn och inte en sprängdeg eller inälvor som exploderar.

  Stockholm TT Spektra

  Annons
  Annons
  X

  Morgan Alling kommer spela pappa Rudolf i nya Sune-filmen.

  Foto: FREDRIK SANDBERG/SCANPIX Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X