Mordförsök på USA-diplomat avvärjt

Under strecket
Publicerad
Annons

Karachi/washington Polisen i Pakistan har gripit tre män som ska ha planerat en självmordsattack mot två amerikanska diplomater i storstaden Karachi.
Männen tillhör enligt polisen extremiströrelsen Harkat-e-Jihad-e-Islami och har alla fått utbildning i Afghanistan.tros även ha varit inblandade i ett bombdåd i maj då elva franska ingenjörer och tre pakistanier dödades.
De greps med sin Volkswagen packad med tio kilo sprängämnen. I ett lagerhus som polisen undersökte efter att ha förhört de gripna hittades också runt 10 000 kilo aluminiumnitrat, material till tusentals bomber, och flera sprängkapslar.

Enligt FBI har nästan 100 planerade terrordåd avvärjts runt om i världen sedan attackerna mot USA den 11 september förra året.
FBI:s talesman Bill Carter säger att de flesta komplotterna har skett utomlands. En del har varit riktade mot amerikanska mål.
Enligt CIA-chefen George Tenet har över en tredjedel av nätverket al-Qaidas ledare som var kända före den 11 september dödats eller fängslats.
I dag
inleds i Kuwait rättegången mot fyra misstänkta al-Qaidamedlemmar. En av dessa, Mohsen al-Fadli, anklagas för inblandning i attacken mot det amerikanska krigsfartyget USS Cole.
TT-AFP-SVD

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons