Annons
X
Annons
X

Mora vann med Kopitar

Anze Kopitar fick fira efter första matchen med Mora som vann med 5–4 efter straffar mot Djurgården.

– Första och andra perioderna var inte så bra. Men vi vann och mitt spel kommer att bli bättre, sade Kopitar efter matchen.

Av TT

Anze Kopitar fick en stor dalahäst innan matchen och jublet var stort när han presenterades. Förhoppningarna på slovenen var stora och visst visade Stanley Cup-mästaren att han kommer att kunna bidra med mycket, trots att han inte spelat någon match sedan finalserien förra säsongen.

Kopitar kommer att betyda väldigt mycket för Moras spel, det är ställt utom tvivel efter debuten. Hans lugn, teknik och spelsinne kommer att fira stora triumfer.

– Före matchen var det lite nervöst och första andra och andra perioden kändes väl så där. Det var lite svårt med större ytor än jag är van vid och jag hade ju inte spelat någon match på väldigt länge. I sista blev det lite bättre, betygsatte han sin egen insats.

Annons
X

Mora tryckte gasen in botten direkt, hade 2–0 efter elva minuter och bud på fler mål. Men mitt under en frisk offensiv med bröderna Kopitar på isen stack Djurgården upp i en kontring och satte 2–1. Djurgården gjorde sedan ytterligare tre mål och så ut att kunna vinna.

Mora gav inte upp, reducerade och kvitterade till 4–4 med dryga minuten kvar, där fick Anze Kopitar en passningspoäng. Han hade också ett jätteläge att näta i andra perioden, men Dif-målvakten Chet Pickard gjorde då en kvalificerad räddning.

Efter en mållös förlängning fick straffar avgöra. Kopitar brände sin straff men Moras Daniel Viksten avgjorde.

– Att laget vann var det viktigaste, sedan spelar det inte så stor roll vem som gör målen. Jag tycker laget gör en bra insats. Vi vann skotten stort och hade en mängd målchanser som vi inte lyckades sätta, sade Kopitar.

Moras tränare Patric Wener var mycket nöjd med sin nya stjärna efter matchen.

– Han är underbar, på och vid sidan av isen. Man ser hur de andra killarna i laget höjt sin nivå sedan han kom. Han tillför verkligen spetskompetens, sade Wener.

I nykomlingsmötet mellan Asplöven och Karlskrona vann hemmalaget med 4–2.

Mora TT

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X