X
Annons
X
Recension

Monstret i labyrinten Monsterprojekt blir slagkraftig hyllning till kollektivet

Över 200 medverkande, de flesta amatörer uppdelade i en vuxenkör, en ungdomskör och en barnkör – Göteborgsoperans "Monstret i labyrinten" är en mäktig hyllning till gemensamt skapande och körkollektivets kraft.

Therese Fredriksson som Minotauros och Andrzej Glosniak som Theseus. Foto: Tilo Stengel
Läs mer om Scenvåren 2018

"Monstret i labyrinten" är en opera för och med barn, ungdomar och vuxna. Uppsättningen är en del av Göteborgsoperans arbete för deltagande och skapande; ett mastodontprojekt med över 200 medverkande, de flesta amatörer uppdelade i en vuxenkör, en ungdomskör och en barnkör. Handlingen bygger på den grekiska myten om hur ungdomar ska offras som mat till monstret Minotauros i labyrinten på Kreta.

Regissören Mattias Ermedahl och körkoreografen Cynthia Kai har vad uppgiften kräver: engagemang, ordning på logistiken och sinne för grupperingar och enkla men effektiva rörelser. Scenografen Tomas Sjöstedt använder flexibla, spetsiga triangelskärmar, körerna är tidlöst kostymerade i diskreta gråtoner och vitt. Joakim Brinks distinkta ljusdesign skapar dramatik och bidrar starkt till slagkraftiga bilder och kontraster.

Therese Fredriksson som Minotauros och Andrzej Glosniak som Theseus.

Foto: Tilo Stengel Bild 1 av 2

Ensemble och orkester i ”Monstret i labyrinten”.

Foto: Tilo Stengel Bild 2 av 2
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X