Monika Andreasson håller vikten med krympt magsäck

En viktnedgång på 35 kilo. Det blev följden av Monika Andreassons magsäcksoperation. Drygt två år efter ingreppet håller hon vikten – med en magsäck som bara rymmer tre köttbullar och en potatis.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Under en vanlig dag äter Monika Andreasson, 53, ungefär lika mycket mat som vem som helst. Skillnaden är att hon sprider ut det på flera små måltider. Anledningen till att hon inte går upp i vikt är att kroppen hinner bearbeta maten ordentligt när den kommer i små doser. Det blir ett jämnt sockerflöde som håller kroppen i balans.

– Jag kan inte gå på en lång promenad utan att ha med mig mat i väskan, jag blir snabbt yr. När jag ätit blir jag vrålhungrig efter tre timmar, då gäller det att sakta äta de där köttbullarna. Och jag kan inte svepa i mig ett glas vatten utan bara ett halvt, och långsamt.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons