Recension

A certain sadnessMonica Borrfors & Sweet Jazz Trio - A certain sadness

Under strecket
Publicerad
Annons

Att titelspåret A certain sadness inleder skivan är lyckosamt, för den sången är inte bara en pärla i sig, den tolkas också förnämligt, på alla sätt. Den bärs till en början av Monica Borrfors ömsinta sång och Mats Larssons följsamma gitarr; när Lasse Törnqvist så småningom sluter an med sin kornett gör han det med diskretion och finess.
Törnqvist leder trion där tredje mannen är kontrabasisten Hans Backenroth. För det här tillfället kompletteras ljudbilden av trumpetaren Guy Barker och barytonsaxofonisten Gunnar Bergsten; den senare lägger till ett -bredare- ljud på Once upon a summertime.

My foolish heart, Embracable You -melodivalet är analogt med den småskaliga tonen. Bara en liten undran. For all we know görs hastigt, med melodin omformad så att den inte kommer helt till sin rätt, och det är synd på en fulländad sång med text och melodi sammanflätade till en sådan helhet. I det här sammanhanget vore en mer varsam hantering naturlig; ett par goda exempel på uttolkare är Joan Baez eller Dexter Gordon.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons