Mölstads ekologiska sommarfavoriter

Foto: Malin Hoelstad / Svenska Dagbladet

Mikael Mölstad listar de bästa ekologiska vinerna till grillade primörer, nyfångad fisk och solsken.

Under strecket
Publicerad
Annons

1 / 6

Chablis Domaine de la Boissonneuse vin.svd.seBetyg: 6 av 6

169 kr, Bourgogne, Frankrike, 5624, vitt friskt & fruktigt
Supertorr chablis i en ren oekad stil: frisk citrus- och limedoft med örter, sommaräpplen och en bitterkryddig avslutning. Bäst till skaldjur.

Annons
Annons

2 / 6

Cameleon Malbecvin.svd.seBetyg: 5 av 6

79 kr, Mendoza, Argentina, 6581, rött fruktigt & smakrikt
För alla som gillar fylliga och fruktstinna malbecviner – örtkryddigt med mörka skogsbär och lakritstoner. Bra till örtkryddad lammstek.

Annons
Annons

3 / 6

Reichsrat von Buhl Riesling Trocken vin.svd.seBetyg: 6 av 6

119 kr, Pfalz, Tyskland, 72093, vitt friskt & fruktigt
Klassisk stram och torr citrussyrlig riesling med honungstoner och inslag av grapefruktskal. Passar fint till grillad lax med hollandaisesås.

Annons
Annons

4 / 6

Campos Góticos Tempranillovin.svd.seBetyg: 5 av 6

89 kr, Ribera del Duero, Spanien, 2097, rött fruktigt & smakrikt
Välgjort på den populära riojadruvan – fatkryddigt med svarta vinbär, choklad och toner av vanilj. Bäst till lättare grillrätter på kalv och gris.

Annons
Annons

5 / 6

Crozes-Hermitage Domaine Habrard vin.svd.seBetyg: 6 av 6

119 kr, Rhône, Frankrike, 2861, rött kryddigt & mustigt
Klassisk syrahvin från norra rhônedalen med skogsbär, kryddiga violdofter och toner av charkuterier – god bitterstram eftersmak.

Annons
Annons

6 / 6

Brochet Facile Sauvignon Blanc vin.svd.seBetyg: 5 av 6

74 kr, Frankrike, 2267, vitt friskt & fruktigt
Pigg fransk sauvignon blanc med bra citrussyra och fruktiga inslag av päron och krusbär. Bra till sommarens nyfångade fisk med färskpotatis.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons