Annons

Mölstad tipsar om lysande viner till vårens rätter

Foto: TT

Nu står vårkyckling, läckra primörer och lammstek på menyn. Mikael Mölstad lyfter fram vinerna som välkomnar våren.

Under strecket
Publicerad

Wente Morning Fog Chardonnay 2018

USA, Kalifornien
145 kr, nr 74147, vitt fylligt & smakrikt

Betyg: 6 av 6

Klassisk kalifornisk chardonnay på hög nivå – rik smak med pärontoner, mjuka ekfat och bra syra. Perfekt till grillad vårkyckling med primörer.

Marin Bianco 2016

Italien, Piemonte
139 kr, nr 2287, vitt friskt & fruktigt

Betyg: 6 av 6

Spännande vin på riesling och den för mig obekanta druvan nascetta: aromatisk blommighet, äpple och lime. Smarrigt till en grillad gös.

Annons
Annons

Leth Duett Riesling Grüner Veltliner Trocken 2018

Niederösterreich, Österrike
89 kr, nr 4587, vitt friskt & fruktigt

Betyg: 5 av 6

Smakfull blandning av riesling och grüner veltliner. Aromatiskt och härligt vårfräscht med rik örtsyrlig smak. Passar fint till Toast Skagen.

Gardo & Morris Pinot Noir 2018

Nya Zeeland, Marlborough
119 kr, nr 6292, rött mjukt & bärigt

Betyg: 6 av 6

Favorit från paret Gårdö och Morris: en elegant pinot noir med sötkryddiga skogsbär och örtsyrliga smaker. Bäst till ugnsbakad fisk med rotsaker.

Beaujolais Villages Marc Dudet 2018

Frankrike, Bourgogne
99 kr, nr 2317, rött mjukt & bärigt

Betyg: 5 av 6

Viner från Beaujolais på druvan gamay tar för sig med härligt bärig arom och mjuk syrlig eftersmak. Som gjord för ost och chark.

Barbera del Monferrato Livio Pavese 2015

Italien, Piemonte
115 kr, nr 74960, rött fruktigt & smakrikt

Betyg: 5 av 6

Barbera är ett slags lillasyskon till Barolodruvan nebbiolo som ger kryddiga aromer, mörk frukt och örtig syra. Toppen till lammstek.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons