Mölstad listar sex viner med känsla av hantverk

Foto: TT

Läcker riesling från historiskt kloster, traditionell sauvignon blanc och biodynamiskt odlad montepulciano. Mikael Mölstad listar välgjorda viner att njuta i oktober.

Under strecket
Publicerad
Annons

1 / 6

Loimer Lenz Riesling 2019

Österrike, Kamptal
119 kr, nr 4350, vitt friskt & fruktigt

Betyg: 5 av 6

Elegant från en av Österrikes bästa producenter. Mjuk äppelfrukt med citrus och honungstoner. Perfekt till grillade havskräftor.

Annons
Annons

2 / 6

Vouvray Le Peu Morier 2018

Frankrike, Loire
229 kr, nr 90141, vitt fylligt & smakrikt

Betyg: 6 av 6

Chenin blanc från Vouvray gillas av många. Här får du allt av fet vaxig frukt, skaltanniner, citrus och fattoner. Testa till en kalvfilet. (Säljstart 6 okt).

Annons
Annons

3 / 6

Juliusspital Würzburger Stein Riesling 2018

Tyskland, Franken
199 kr, nr 90590, vitt friskt & fruktigt

Betyg: 6 av 6

I det gamla klostret sitter traditionen i väggarna. Berömda Stein-wein bjuder på härlig arom och distinkt syra. Fint till skaldjur. (Säljstart 6 okt).

Annons
Annons

4 / 6

Pouilly-Fumé Les deux Cailloux 2019

Frankrike, Loire
179 kr, nr 2227, vitt friskt & fruktigt

Betyg: 5 av 6

Traditionellt vin på sauvignon blanc från en granne till Sancerre: Djup skalbitter citrusfrukt med mineral. Smarrigt till buljongkokta kycklingfiléer.

Annons
Annons

5 / 6

Domaine Santa Duc Les Quatre Terres 2018

Frankrike, Rhône
149 kr, nr 92611, rött kryddigt & mustigt

Betyg: 6 av 6

Klassiskt sydfranskt på grenache, syrah och mourvèdre. Rik frukt med örtkryddor, skogsbär och fyllig smak. Till mustig köttgryta. (Säljstart 6 okt).

Annons
Annons

6 / 6

Lupi Reali Montepulciano d'Abruzzo 2019

Italien, Abruzzerna
119 kr, nr 2384, rött kryddigt & mustigt

Betyg: 5 av 6

Biodynamiskt från bergstrakterna i mellersta Italien: Härligt josigt med rik bärfrukt och mjuk syra. Till en kryddig pasta. (Säljstart 6 okt).

Annons
Annons
Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons