Annons

Mölstad: ” De godaste vinerna till augustimat”

Kryddigt vin till sommarens sista BBQ och det läckraste vinet till skaldjur. Mikael Mölstad har plockat ihop sex stiliga sensommarviner.

Publicerad
Bild 1 av 1

Del 1 av 6

Brancaia Tre 2016

Italien, Toscana
139 kr, nr 75501, rött kryddigt & mustigt

Betyg: 6 av 6

Här stöttas traditionell sangiovese av merlot och cabernet sauvignon. Rik arom med skogsbär och kryddörter. Smarrigt till lammkotletter med örtsmör.

Annons
Annons
Bild 1 av 1

Del 2 av 6

Côtes du Jura Chardonnay 2018

Frankrike, Jura
159 kr, nr 2327, vitt fylligt & smakrikt

Betyg: 6 av 6

Kvalificerad chardonnay med några månader på ekfat. Äppliga toner med inslag av mandelmassa och örtkryddor. Gott till fyllig svamprisotto.

Annons
Annons
Bild 1 av 1

Del 3 av 6

Mas Janeil Le Petit Pas 2018

Frankrike, Roussillon
105 kr, nr 79687, rött fruktigt & smakrikt

Betyg: 5 av 6

Det populära åsnevinet i ny årgång: syrahdominerat med blommig doft, mörkkryddig frukt och rik stram eftersmak. Bra till pasta med köttragu.

Annons
Annons
Bild 1 av 1

Del 4 av 6

Mont-Redon Côtes du Rhône Réserve 2017

Frankrike, Rhône
115 kr, nr 5461, rött kryddigt & mustigt

Betyg: 5 av 6

Bra standardvin från södra Rhône på grenache och syrah. Varmfruktig med lakrits och kaffetoner. Passar till sommarens sista BBQ.

Annons
Annons
Bild 1 av 1

Del 5 av 6

Saint Clair Vicar's Choice Sauvignon Blanc 2018

Nya Zeeland, Marlborough
99 kr, nr 12000, vitt friskt & fruktigt

Betyg: 5 av 6

Bra exempel på modern sauvignon blanc: rik arom med svartavinbärsblad, lime och gräs – med djup rik syra. Perfekt till skaldjur.

Annons
Annons
Bild 1 av 1

Del 6 av 6

Groh Organic Grauburgunder Trocken 2018

Tyskland, Rheinhessen
119 kr, nr 5551, vitt druvigt & blommigt

Betyg: 5 av 6

Tysk pinot gris i matvänlig stil med elegant blommig doft, bra druvig frukt – toner av päron, citrusskal och örtig syra. Bra till kokt torsk med pepparrot.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons