The trip to SpainMogna män som äter, dricker och hävdar sig

Rob Brydon och Steve Coogan.
Rob Brydon och Steve Coogan. Foto: Nonstop Entertainment

Steve Coogan och Rob Brydon äter förstklassigt, kivas och imiterar kändisar. ”The trip to Spain” följer upplägget från de två föregångarna. Men främst är det en studie i manlig medelålder och det hävdelsebehov som komplicerar manlig närhet.

Publicerad
Annons

Tiden går och går och väntar på ingen. Vänskaper värmer i kylan, men kräver ett mått av underhåll för att bestå och utvecklas. Och äta måste man ju. Så varför inte äta och dricka gott tillsammans? Och varför inte göra detta under angenäma former, exempelvis på resa genom vackra kulturlandskap med noga planerade stopp hos förstklassiga restauratörer?

Upplägget i Michael Winterbottoms nya gastrobromance-film följer i allt väsentligt receptet från de två föregående, som ju utspelade sig i engelska Lake District (”The trip”, 2010) och Italien (”The trip to Italy”, 2014). Det vill säga: Steve Coogan spelar en komiker och skådespelare vid namn Steve Coogan, som får i uppdrag att skriva i tidning om en kulinarisk resa, och som bjuder med sin vän och kollega Rob Brydon, spelad av Rob Brydon, att göra honom sällskap. De beger sig iväg i bil, äter sig igenom en mängd utsökta måltider, gnabbas om ditt och datt och imiterar diverse celebriteter – särskilt gärna och med extra vällust Michael Caine och Roger Moore.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons