Modigliani: en fix idé hos Mick Davis

Paris på 10-talet. Alla var där. En bättre motsvariget till 60-talets rock 'n'rollscen finns inte, tycker Mick Davis som gjort filmen Modigliani med Andy Garcia i titelrollen.

Under strecket
Publicerad
Mick Davis har tidigare bott i Stockholm - med dåvaranda hustrun och deras två barn.

Mick Davis har tidigare bott i Stockholm - med dåvaranda hustrun och deras två barn.

Annons

En skotte bosatt i Los Angeles med familj i Sverige besatt av att göra en film om en italiensk-judisk målare som verkade på 10-talet i Paris. Det tar ett tag att reda ut alla trådar mellan Mick Davis och filmen Modigliani.
Om vi börjar med Sverige har Mick Davis en före detta fru och två barn boende här. Under sju år pendlade familjen mellan Los Angeles, där han är filmmanusförfattare, och Stockholm. Numera bor de på var sitt håll. Under sin tid i Sverige blev han ombedd att skriva manuset till Den osynlige med Gustaf Skarsgård i huvudrollen, som regisserades av Joel Bergwall och Simon Sandquist. Den filmen förde duon till Hollywood, där de befinner sig just nu. Mick Davis har skrivit den amerikanska remaken på Den osynlige, som håller på att spelas in av David S Goyer.

Mick Davis regidebuterade 1999 med The Match, en skotsk komedi om två konkurrerande fotbollslag. Men det är filmen om Amadeo Modigliani han drömt om att göra hela tiden.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons