MilfModersrollen knådas i ett sexigt damm av mjöl

Nadja Hjorton i solot ”Milf” på MDT i Stockholm. Den vita spetsridån och den uppställda bakugnen liknar mest scenografin till något matlagningsprogram från televisionens barndom.
Nadja Hjorton i solot ”Milf” på MDT i Stockholm. Den vita spetsridån och den uppställda bakugnen liknar mest scenografin till något matlagningsprogram från televisionens barndom. Foto: Märta Thisner

Graviditet, deg och bullbak är inslag i Nadja Hjortons solo om moderskap och kvinnoroller. Tillsammans med konstnären Éva Mag skapar hon en både vacker och humoristisk akt som vidgar begreppet Milf.

Under strecket
Publicerad
Nadja Hjorton i ”Milf” där konstnären Éva Mags installation låter bulldeg närmast födas fram ur hängande plastsäckar.

Nadja Hjorton i ”Milf” där konstnären Éva Mags installation låter bulldeg närmast födas fram ur hängande plastsäckar.

Foto: Märta Thisner
Annons

Med ”Milf” knådar och bakar Nadja Hjorton bokstavligen fram ett solo om moderskap, sexualitet, arbete och kroppslighet. Eller så skulle man kunna säga att det handlar om att vara 37 år och inse att man precis som Lucy Jordan i Marianne Faithfulls sång inte kommer att åka genom Paris i en öppen sportbil med håret fladdrande i vinden.

Nadja Hjortons solo med den något vulgära titeln ”Milf” – en akronym för ”Mother/Mom/Mum I’d like to fuck” tar avstamp i moderskapet men framför allt i graviditeten och de kroppsliga och psykologiska förändringar som det nya tillståndet innebär.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons