Annons
X
Annons
X

Moderatledaren nöjd med facket

De ”nya” moderaterna slår rekord i opinionsmätningar. Partiledaren Fredrik Reinfeldt har lyckats locka s-väljare. Och han vill vara vän med facket.

Av TT

Reinfeldt åker till moderatstämman i Örebro på torsdag för att få att få ett kvitto på att hans nya politik har brett stöd.

Det finns alltid några som tycker att man är på fel väg, säger han i en TT-intervju.

Lite knorrande har hörts under de gångna två åren. Vissa har tyckt att moderaterna börjar likna ett mittenparti.

Reinfeldt behöver inte vara orolig. Han känner att den nya politiken är väl förankrad. Dessutom har moderaterna under våren legat på rekordnivåer i opinionsmätningar, på över 30 procent.

Stäng

CHEFREDAKTÖRENS NYHETSBREV – veckans bästa journalistik från SvD direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  – Det gör kanske att de som har invändningar avvaktar något.

  En av de hetaste diskussionen på stämman väntas om arbetsrätten. Många anser att facket har för stor makt. Det tycker inte Reinfeldt.

  Annons
  X

  – Min upplevelse är att den svenska arbetsrätten i allt väsentligt fungerar väl för stora företag och i de flesta fall också för de små företagen.

  Att ändra i anställningstryggheten leder inte till ökad sysselsättning, enligt Reinfeldt. Det är viktigare att göra det mer lönsamt att arbeta, genom att sänka skatter och strama åt bidragen.

  Reinfeldt har också förnyat moderaternas skattepolitik, så att den mer gynnar låg- och medelinkomsttagare. Att avskaffa värnskatten för höginkomsttagare skjuts på framtiden.

  Moderatledaren har försökt lansera ”det nya arbetarpartiet” och en del väljare har lockats över blockgränsen. Enligt SCB:s senaste partisympatiundersökning har moderaterna tagit 2,9 procent av s-väljarna sedan valet 2002.

  Stockholm TT

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X