Annons

M vill sänka gränsen för häktning

Moderaternas rättspolitiske talesperson Tomas Tobé och partiledare Ulf Kristersson var i Fittja i Botkyrka kommun för att träffa poliser och näringsidkare, och presentera partiets program mot gängkriminalitet.
Moderaternas rättspolitiske talesperson Tomas Tobé och partiledare Ulf Kristersson var i Fittja i Botkyrka kommun för att träffa poliser och näringsidkare, och presentera partiets program mot gängkriminalitet. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Moderaterna vill göra det svårare att vara gängkriminell. Partiet presenterar ett tolvpunktsprogram med förslag som ska förebygga brott och leda till att fler kriminella låses in – bland annat genom obligatorisk häktning i fler fall än i dag. Justitieministern pekar dock på finansieringsproblem.

TT
Publicerad
Efter reklamen visas:
M vill satsa mot gängkriminalitet

– Vi måste vara tuffa mot själva gängen, men också mot själva gängkriminalitetens orsaker. Vi måste låsa in människor som begår skjutningar, begår mord på öppen gata. Då krävs fler poliser med mer resurser och muskler för att snabbare kunna agera. Men vi måste också vara långsiktiga och preventiva, och hjälpa människor att komma ut ur gängen och bygga en bättre framtid, säger Moderaternas ledare Ulf Kristersson.

Moderatledaren Ulf Kristersson och partiets rättspolitiske talesperson Tomas Tobé presenterar ett program mot gängkriminalitet.

Foto: Fredrik Sandberg/TT Bild 1 av 1
Annons
Annons
Annons