X
Annons
X

M vill sänka gränsen för häktning

Moderaterna vill göra det svårare att vara gängkriminell. Partiet presenterar ett tolvpunktsprogram med förslag som ska förebygga brott och leda till att fler kriminella låses in – bland annat genom obligatorisk häktning i fler fall än i dag. Justitieministern pekar dock på finansieringsproblem.

Av TT
Läs mer om Kriminalpolitiken

– Vi måste vara tuffa mot själva gängen, men också mot själva gängkriminalitetens orsaker. Vi måste låsa in människor som begår skjutningar, begår mord på öppen gata. Då krävs fler poliser med mer resurser och muskler för att snabbare kunna agera. Men vi måste också vara långsiktiga och preventiva, och hjälpa människor att komma ut ur gängen och bygga en bättre framtid, säger Moderaternas ledare Ulf Kristersson.

Fittja i Botkyrka kommun sydväst om Stockholm är ett av de 23 områden som av polisen pekats ut som särskilt utsatta, och där kriminella grupperingar påverkar de boendes och näringsidkarnas vardag negativt. Det är också den plats där Moderaterna presenterade sitt program med en rad förslag – såväl gamla som nya – tänkta att stävja gängkriminaliteten i landet.

Moderaternas rättspolitiske talesperson Tomas Tobé och partiledare Ulf Kristersson var i Fittja i Botkyrka kommun för att träffa poliser och näringsidkare, och presentera partiets program mot gängkriminalitet.

Foto: Fredrik Sandberg/TT Bild 1 av 2

Moderatledaren Ulf Kristersson och partiets rättspolitiske talesperson Tomas Tobé presenterar ett program mot gängkriminalitet.

Foto: Fredrik Sandberg/TT Bild 2 av 2
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X