Thomas Gür:Moderaternas strategi saknar moralisk grund

Partisekreterare Tobé vill att Moderaterna ska erbjuda en förändring. Men beteendet i opposition bygger på en förvrängd logik.
Partisekreterare Tobé vill att Moderaterna ska erbjuda en förändring. Men beteendet i opposition bygger på en förvrängd logik. Foto: Fredrik Sandberg/TT
Under strecket
Publicerad
Annons

Ett återkommande tema för Moderaternas företrädare är att regeringen Löfven ”för Sverige åt fel håll”. Det sade till exempel partisekreteraren Tomas Tobé i SVT:s Agenda i söndags (13/11). Han hävdade också att svenska folket delade detta missnöje och att hans parti ville ”erbjuda en förändring”. Så väl, så långt. Det är oppositionens uppgift att anse att den sittande regeringen inte gör tillräckligt eller gör fel.

Men var finns i så fall logiken och moralen i att Moderaterna också kräver att Vänsterpartiet ska utgöra budgetunderlag för regeringen Löfven? Varför insisterar Moderaterna på att ge Jonas Sjöstedts parti en nyckelposition visavi regeringen, så att Vänsterpartiet, i enlighet med den moderata beskrivningen, kan föra Sverige ännu mer åt fel håll?

Annons
Annons
Annons