M vill styra mot feministisk sjukvård

Camilla Waltersson Grönvall (M) upprörs över att vård och forskning inom kvinnohälsa är så eftersatt.
Camilla Waltersson Grönvall (M) upprörs över att vård och forskning inom kvinnohälsa är så eftersatt. Foto: Tomas Oneborg

Kvinnor måste stå ut med mer smärta och får en sämre sjukvård. Nu vill Moderaterna styra mot en ”feministisk” sjukvård. ”Det är för jävligt, många kvinnor tvingas överdriva sina symtom för att få vård”, säger Camilla Waltersson Grönvall, partiets vårdpolitiska talesperson.

Under strecket
Publicerad
Annons

”En trygg och tillgänglig vård för alla” är ämnet för kvällen på fredagen under Moderaternas arbetsstämma i Helsingborg. Det handlar bland annat om att partiet ska prioritera vård och forskning om kvinnors sjukdomar och hälsa. Något som varit eftersatt – närmast bortglömt – i decennier och som rör upp starka känslor hos partiets vårdpolitiska talesperson Camilla Waltersson Grönvall.

– Jag är verkligen ingen rödstrumpa, men man blir ju nästan det när man fattar hur illa kvinnor blir behandlade, säger hon och lägger till:
– Vi vet att svensk sjukvård inte lever upp till sin portalparagraf om en jämlik vård då det gäller socioekonomiska grupper. Men det är lika tydligt om inte värre om man jämför mellan könen. Det är pinsamt dåligt.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons