Annons

Moderaterna och arbetskrafts­invandringen

Foto: Stina Stjernkvist/TT

PODD | 30 oktober. I dagens avsnitt av Ledarredaktionen diskuteras Moderaterna och arbetskraftsinvandring. Lyssna direkt här.

Under strecket
Publicerad

I dagens avsnitt av Ledarredaktionen diskuteras arbetskraftsinvandring, med anledning av den positionsförflyttning som verkar vara på gång inom Moderaterna.

I regeringsställning införde partiet mer generösa regler för arbetskraftsinvandring till Sverige, men nu lyfts interna krav på att partiet ska tänka om.

Vad är det för problem som vissa moderater menar att arbetskraftsinvandringen leder till? Vad vill man ha för system i stället? Hur ser systemet ut i dag? Och tjänar Sverige på arbetskraftsinvandringen eller inte? Det diskuterar ledarsidans Catarina Kärkkäinen tillsammans med Hanif Bali, riksdagsledamot för Moderaterna, Caspian Rehbinder, ansvarig för programområdet arbetsmarknad på Timbro, Patrik Karlsson, arbetsmarknadsexpert på Svenskt Näringsliv med särskilt fokus på bland annat arbetskraftsinvandring och Lars-Ingvar Ljungman, förbundsordförande för Moderaterna i Skåne.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons