Annons
X
Annons
X

Moderat ville vräka föräldrar till upploppsmakare

Vräk föräldrarna till ungdomarna bakom upploppen, skrev moderate riksdagsledamoten Hanif Bali på Facebook. Strax efter backade han. ”Vid närmare eftertanke är det inget jag står för och därför ber jag nu om ursäkt”.

Av SvD

Natten mot torsdag gjorde Hanif Bali ett inlägg på Facebook om att det brunnit i ett soprum i Hagalund i Solna, skriver
Aftonbladet.

”Nu är alla ursäkter bortsopade, i en kommun där ungdomsarbetslösheten är rekordlåg, där man i rankningar blir utnämnda till bästa kommun att vara ung i, där andel socialbidragstagare är lägre än i Täby, där skolresultaten är goda, där arbetslösheten är extremt låg, då väljer dessa ligister att bränna. Hitta dem, grip dem och straffa dem.”, skrev riksdagsledamoten enligt tidningen.

I en kommentar under inlägget skrev Hanif Bali senare ”Hitta ligisterna och vräk föräldrarna.”

Annons
X

Vid lunchtid idag hade Hanif Bali tagit bort inlägget. ”Jag skrev det i affekt och vid närmare eftertanke är det inget jag står för och därför ber jag nu om ursäkt för det”, skrev han bland annat då.

– Jag var upprörd över att området där jag är uppväxt, Husby, och området där jag bor nu, Solna, står i lågor. Det finns inget försvar för ett sådant agerande, och vi har en ordning redan i dag med ett föräldraansvar för ungdomar som begår brott. Men däremot skrev jag det i affekt, och därför har jag tagit bort det, säger Hanif Bali
till Aftonbladet.

Mer om oroligheterna i Stockholm

SvD.se

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se
  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X