Moderat splittring om storregion

Ska Stockholm vara med och spela på den europeiska kartan måste regionen växa till sig runt Mälaren anser alla partier med moderaterna i spetsen i Sörmland. Men moderaterna i Stockholmslandstinget håller emot och menar att regionfrågan knappast kan vara den viktigaste för stockholmarna.

Under strecket
Publicerad
Annons

I Stockholms läns landsting är moderaterna på kollisionskurs med de andra borgerliga partierna i alliansen. Tillsammans med miljöpartiet är moderaterna emot alla planer på att utvidga huvudstadsregionen med i första hand Sörmland och i nästa steg med Uppsala, Västmanland, Örebro och kanske till och med Värmlands län. Men en klar majoritet med tre borgerliga partier tillsammans med s och v säger ja och landstingsrådet Maria Wallhager (fp) hotar att köra över moderaterna, vilket SvD berättade om i torsdags.

– Då blir det bumpigt, för vi moderater är många och kommer inte att ligga stilla. Tycker folkpartiet att den här frågan är den viktigaste är det deras sak, men jag tror inte att stockholmarna håller med. Dessutom har väl även folkpartiet ett ansvar att vårda den borgerliga majoritet som finns i landstinget och som gått till val på att öka tillgängligheten i sjukvården och få bort köerna, säger Catharina Elmsäter-Svärd (m) som efterträder Chris Heister som finanslandstingsråd i Stockholm den 1 mars.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons