Annons

Tove Lifvendahl:Moderat bakläxa

**Moderaterna** vill ha kvar Bromma Flygplats. Trafikborgarrådet Ulla Hamilton har talat om flygplatsens betydelse för tillväxten i Stockholmsregionen. ”En citynära flygplats behövs som ett komplement till Arlanda”, skrev Ulla Hamilton i ett pressmeddelande från M i juni i år.
**Moderaterna** vill ha kvar Bromma Flygplats. Trafikborgarrådet Ulla Hamilton har talat om flygplatsens betydelse för tillväxten i Stockholmsregionen. ”En citynära flygplats behövs som ett komplement till Arlanda”, skrev Ulla Hamilton i ett pressmeddelande från M i juni i år. Foto: TT
Under strecket
Publicerad

Tre av tio SD-väljare kom från Moderaterna. Jag har stött på några. De är förbannade över att deras parti djupt har försummat försvarsfrågan och över att frågor relaterade till invandring inte lyfts. Till detta fogas ackumulerad kritik mot uppenbart opinionstaktiska positioneringar som inte alltid haft bäring i idéprogrammen.

Ska man försöka vinna dessa väljare tillbaka? Ja, en del av dem, men inte alla. Gränsen går vid de egna värderingarna. De som reflexmässigt tycker att Sverige blir ett sämre land av invandring bör rösta på SD eftersom inget annat parti härbärgerar den åsikten. Men jag tror att de är tämligen begränsade i antal. De flesta av dem som strömmar till SD från både höger och vänster för att markera missnöje, är jag övertygad kan påverkas om det politiska erbjudandet är tillräckligt bra.

Annons
Annons
Annons