Mobilerna alltmer komplexa

Mobilerna håller snabbt på att bli allt mer komplexa. Bara Nokia räknar med att under 2004 sälja 100 miljoner mobiler som har färgskärm, java och bildmeddelanden i form av mms.

Under strecket
Publicerad
Annons

Nokia har ansökt om avnotering av bolagets aktie från Londonbörsen. Handeln i Nokiaaktien i London har under flera år varit mycket begränsad, motiverar Nokia beslutet. Efter avnoteringen handlas Nokias aktie i Helsingfors, Frankfurt, Paris, New York och Stockholm. tt
Samtidigt kommer i stort sett alla nya Nokiamobiler att i fortsättningen innehålla edge. Det är en teknik som gör att överföringshastigheten blir fyra gånger större redan i dagens mobilnät.
Det slog Nokialedningen fast när man i går inledde sin årliga konferens kring mobilt internet.

Den stora nyheten var annars att Nokia kom med den första mobilen i en helt ny produktgrupp, multimediemobilen Nokia 7700.
Med Nokia 7700 lanserar Nokia också ett helt nytt gränssnitt, series 90. För första gången får Nokia en mobil där det går att peka sig fram på den tryckkänsliga skärmen.
Nokia 7700 fungerar därmed på precis samma sätt som Sony Ericssons P800 och P900. De använder dessutom samma operativsystem, Symbian.
Men medan Sony Ericsson använder
Symbians eget gränssnitt, det svenskutvecklade uiq, så har Nokia valt en egen lösning.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons