Hugo Rehnberg

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN

Lyssna på Min helg-podden

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN
Foto: Pauline Suzor
Mode

”Mitt självförtroende har ofta suttit i min uniform”

Elin Kling om sitt prisade modemärke Totême och varför hon helst arbetar med svenskar.

Från trendsäker bloggdrottning till hyllad kläddesigner. Elin Kling har vandrat en bra bit sedan hon lade modebloggandet på hyllan. Under sina år som svensk modepionjär har hon hunnit med att vara sommarvärd i P1, lansera modemagasinet Styleby och designa kollektioner för både H&M och Guess by Marciano.
Efter sex år i New York arbetar 34-åringen från Stockholm igen, där hon och maken Karl Lindman satsat helhjärtat på sitt drömprojekt: Totême.

Annons
X

– Vi är ett modemärke som erbjuder kollektioner för den moderna kvinnans behov. För mig har självförtroende ofta suttit i min uniform och det är något jag vill hjälpa även andra kvinnor med. Totêmes filosofi är enkelhet med en edge.

Hur känns det att ha flyttat hem?
– Vi är jätteglada över beslutet. Det är enklare att bygga Totême härifrån, både från ett ekonomiskt perspektiv men också för att vi gillar att jobba med svenskar. Det slutade med att vi satt på ett kontor på Manhattan med bara svenska anställda. Det ligger mycket i det skandinaviska arvet.

Vad har varit den största utmaningen med att starta eget märke?
Allt. Många hade nog inte startat ett modemärke om de visste hur komplext det är. Man märker ganska fort att det är många kompetenser som behövs. Men vi har varit snabba med att ta in hjälp när vi själva inte räckt till. Det har varit helt nödvändigt.

Hur har svenskt mode förändrats under din tid i branschen?

– Sättet konsumenter vill shoppa på förändras hela tiden och det är intressant att klura ut hur man ska bemöta dem på nätet men också i fysiska butiker. Det finns inte några experter på området egentligen, varken nya eller gamla märken har helt koll. Men det är också det jag gillar med mode, man måste ständigt förnya sig och vara på tå. Jag gillar den situationen Totême befinner sig i, att vara så pass ny på marknaden gör att vi blundar och bara kör.

Vem inspireras du av personligen?

– Jag har ingen specifik stilikon utan inspireras av kvinnor jag möter i vardagen. Det är det hela Totême handlar om. Hur klär hon sig? Hur rör hon sig? Vad är hon i behov av? Det är viktigt för oss att känna att vi lär känna den här kvinnan.

En personlig favoritaccessoar?

– Jag bär mest mitt eget märke. Ett av mina favoritplagg är en stor scarf med vårt monogram som jag bär runt mig som sjal när jag flyger, har som jacka över en stickad kofta och som pläd på soffan hemma. Den är väldigt användbar.

En stad som inspirerar dig?

– Låter klyschigt, men det är New York. Jag har bott där de senaste sex åren men flyttade hem för ett halvår sen. Det var något med New York som fick mig att maximera minimalismen i min stil. Jag älskar idén kring den elektriska Soho-kvinnan som svischar över gatan samtidigt som jag blir inspirerad av Upper East-kvinnorna som går runt med sina vintage Chanel-väskor och en stackars liten hund.

Följ oss på Facebook!

Vi ger dig riktigt bra saker att läsa, titta på och inspireras av!

Facebook

Till Toppen