Annons

Åt som vegan i en månad: ”Sötsuget försvann”

SvD:s Ann-Cathrine Johnsson provar på livet som vegan | Efter att ha varit flexitarian (ätit delvis vegetariskt) under en längre tid, trodde jag inte att steget till vegan skulle vara så stort. Men att äta veganskt kräver planering, uthållighet och idérikedom, inser jag snabbt.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

”Vad ska jag ha i kaffet?” är en fråga som dyker upp snabbt.

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman Bild 1 av 1
”Vad ska jag ha i kaffet?” är en fråga som dyker upp snabbt.
”Vad ska jag ha i kaffet?” är en fråga som dyker upp snabbt. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman

När jag får frågan om jag vill äta som en vegan i en månad blir min första reaktion: ”Åh nej”! Jag har hört så mycket den senaste tiden om hur krångligt det är att vara vegan och hur mycket det är att tänka på. Men jag gillar utmaningar och jag kan se väldigt många fördelar med att äta veganskt, så några dagar senare är jag igång.

Annons
Annons
Annons