Åt som vegan i en månad: ”Sötsuget försvann”

SvD:s Ann-Cathrine Johnsson provar på livet som vegan | Efter att ha varit flexitarian (ätit delvis vegetariskt) under en längre tid, trodde jag inte att steget till vegan skulle vara så stort. Men att äta veganskt kräver planering, uthållighet och idérikedom, inser jag snabbt.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad
Annons

När jag får frågan om jag vill äta som en vegan i en månad blir min första reaktion: ”Åh nej”! Jag har hört så mycket den senaste tiden om hur krångligt det är att vara vegan och hur mycket det är att tänka på. Men jag gillar utmaningar och jag kan se väldigt många fördelar med att äta veganskt, så några dagar senare är jag igång.

Det börjar bra. Första frukosten blir avokado på knäckebröd, utan smör. Och kaffe utan mjölk. Jag känner att jag är lite oplanerad, men då jag äter mycket vegetariskt i vanliga fall, tror jag mig ha ganska bra koll. Tänker att chiapudding är en bra frukost som det går att göra många varianter på – om jag tröttnar på min avokadomacka. Och smoothies går ju också bra.

Annons
Annons
Annons