X
Annons
X

Mistlur för livskraftig kulturnatt

Mistlur för livskraftig kulturnatt

Sedan Kulturnatta i Göteborg startade 1991 har denna manifestation för kulturens överlevnad blivit alltmer livskraftig. I år slår utbudet rekord med 100-talet arrangörer som den 11 oktober visar upp allt vad man förmår.
Invigningen på Götaplatsen kommer att ljuda över stora delar av stan. Trumpetaren och kompositören Salomon Helperin har ägnat halvtannat år åt att konstruera en tyfonorgel - lufttrycksdrivna mistlurar på en elva meter hög mast. Orgeln står i samklang med ett hofahorn (vädurshorn), en näverlur, en solotrumpet och en trumpetkvartett, sångare, slagverkare och en blåsorkester. Omgivna av ljusdesign medverkar också en skådespelare, en mimare och en slagverksgrupp som spelar på "skrot".
Afrikanatt på Stadsbiblioteket, invigning av en ny scen vid Järntorget för hemlösa teatergrupper, kulturellt tältläger ute vid Klippan, öppna hus överallt hos konstnärer, musikgrupper, teatrar, museer och kyrkor bjuds. Till och med Göteborgs stad arrangerar guidade turer fram till midnatt i paradlokalen
Börsen.
MARGARETA ARTSMAN

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X