Mistelbrist slår mot jultradition

Torka i Texas och ogynnsamt väder på andra håll i USA har gett mistelbrist i USA med höga priser på taniga mistlar som ratas av kunderna och nu hotas jultraditionen att pussas under misteln. Men försäljningen av mistlar har varit på viss nedgång redan innan årets brist.

Publicerad
Annons

Brist på mistlar i USA hotar jultraditionen med julkyssar under misteln, rapporterar New York Times, som ägnar en lång artikel åt problemet. De exemplar som finns är dyra och klena. Bristen, som i alla fall uppstått i New York, riskerar att lägga sordin på julstämningen i amerikanska hem, och utan en mistel i dörröppningen kanske det inte blir några julkyssar.

Torka i Texas ligger bakom bristen och det har i sin tur drivit upp priset på den sorts mistel som växer i USA och får julfirare på pusshumör. Den misteln växer vilt i bland annat Texas. Vädret har varit ogynnsamt också i andra delar av landet där misteln växer. New York Times har pratat med ägare till blomsteraffärer som inte har några vackra, frodiga mistlar att erbjuda kunderna, bara ynkliga exemplar som många kunder ratar då de tycker priset är för högt. I vissa fall råds kunden att låta misteln vara kvar i plastpåsen, annars kommer misteln att falla sönder när den hängs upp i dörröppningen.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons