Annons
X
Annons
X

Misstänkt muthärva i svensk industri

Åklagaren vid riksenheten för korruption har dragit igång en förundersökning av en ny muthärva. Flera svenska industriföretag tros vara inblandade, skriver Nyhetsbyrån Siren.

Chefsåklagare Jan Axelsson på denna enhet inom Åklagarmyndigheten är så här långt ganska förtegen om vad det handlar om.

– Vad jag kan säga är att den utländska myndighet, som informerat oss, gör den bedömningen att det finns skäl för svenska myndigheter att utreda detta, säger han till SvD Näringsliv.

Enligt Jan Axelsson handlar det om ett annat EU-land som kontaktat myndigheter här hemma på misstanken att mutor ska ha betalats ut från Sverige. Det kan förutom inblandade svenska företag även finnas andra företag från andra nationer inblandade, uppger han.

Annons
X

– Vi måste se vart den här utredningen kan leda. Än så länge är det svårt att göra en bedömning men det kan bli en ganska omfattande utredning, säger Jan Axelsson till SvD Näringsliv.

Storleken på de svenska industribolag som är föremål för mututredningen - samt hur många de är - kan han inte avslöja i nuläget när utredningen befinner sig i sin linda.

– Vi är exklusiva på sådana här utredningar i Sverige. Vi har ansvaret för utredningar för hela landet där korruption kan misstänkas, säger Jan Axelsson.

Stäng

SvD NÄRINGSLIVS NYHETSBREV – dagens viktigaste ekonominyheter direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se
  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X