Annons

Misstänkt mord när man dödsstörtade från balkong

24-åringen föll handlöst från balkongen på fjärde våningen och dog. Den 25-årige lägenhetsinnehavaren anhölls misstänkt för mord alternativt dråp men släpptes efter några timmar. - Han medger att 24-åringen varit i lägenheten men förnekar brott, säger Lennart Stenquist, vakthavande befäl vid Boråspolisen.

Under strecket
Publicerad

Det var ett tidningsbud som fann kroppen nedanför balkongen i ett hyreshus i Borås strax före fyra på lördagsmorgonen. När polisen anlände till platsen kom 25-åringen ut på balkongen. - Han sa att det befunnit sig en person i hans lägenhet som inte längre var där, säger Lennart Stenquist.

När polisen sökte igenom bostaden fann man den avlidnes ena sko i ett av rummen - den andra hade han på sig. Polisen har inga vittnen till händelsen och själv nekar 25-åringen till brott. - Han säger att han låg och sov och att han vaknat först när polisen var på plats, säger Lennart Stenquist. Någonting i mannens historia fick polisen att fatta misstankar mot honom. Åklagaren valde att anhålla honom tidigt på söndagsmorgonen. Men efter den tekniska undersökningen i går försattes han på fri fot vid 16-tiden. - Brottsmisstanken har sjunkit och möjligheten att det rör sig om en olycka har ökat, säger Gustaf Lantz, vakthavande befäl. Den misstänkte gärningsmannen var, enligt polisen, ”i princip nykter” när han greps. - Han hade kanske druckit någon öl, men inte mer.

Annons
Annons
Annons