Annons

Misstänkt i bedrägerihärva snart i Sverige

Blekinge tingsrätt har sedan tidigare häktat den huvudmisstänkte 29-åringen i sin frånvaro. Han väntas snart bli utlämnad från Marocko till Sverige. Arkivbild.
Blekinge tingsrätt har sedan tidigare häktat den huvudmisstänkte 29-åringen i sin frånvaro. Han väntas snart bli utlämnad från Marocko till Sverige. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

En 29-årig man från Blekinge som är huvudmisstänkt i en omfattande bedrägerihärva väntas snart till Sverige. Han sitter frihetsberövad i Marocko, dit han flydde, men nu har alla papper för att få honom utlämnad skrivits på, rapporterar SVT Nyheter Blekinge.

Under strecket
TT
Publicerad

– Vi har fått besked från svenska ambassaden i Marocko att alla tänkbara myndigheter har godkänt utlämningen och att alla berörda ministrar har skrivit på. Min gissning är att han kan hämtas om några veckor, säger åklagare Kjell Jannesson till SVT.

29-åringen misstänks ha lurat 96 personer på sammanlagt 85 miljoner kronor genom att ha fått dem att investera pengar i påhittad affärsverksamhet i tron om att återfå snabb avkastning. Flera av de drabbade sitter därefter med stora skulder.

Annons
Annons
Annons