Annons
X
Annons
X

Misstänkt fusk även i Uppsala

M-politker i Uppsala anklagas för att ha betalat avgiften för värvade medlemmar.

Av SvD

Även i Uppsala anklagas en moderat lokalpolitiker för att ha betalat medelemsavgiften för personer han värvat till partiet, skriver Uppsala Nya Tiding, UNT.

En bekant till politkern berättar för tidningen att han i höstas kontaktades av politkern.

– Den här politikern frågade om jag ville bli medlem i Moderaterna och rösta på honom. Jag röstar normalt inte på Moderaterna men eftersom jag kunde tänka mig att stödja just den här personen sa jag ja, berättar mannen för UNT.

Annons
X

Enligt mannen måste kommunpolitkern ha betalat medlemsavgiften för honom och hans hustru eftersom de efter värvningen fick papper på att de blivit medlemmar. Han deltog också i Moderaternas interna provval.

I kväll håller, enligt DN, Moderaternas nomineringskommitté för kommunvalet i Stockholm möte. Det skulle ha letts av riksdagsledamoten Mats G Nilsson, som är en av dem som utpekats som medlem i ett nätverk som betalat avgiften för värvade medlemmar.

– Mötet kommer att ledas av mig och jag vet inte om Mats kommer att vara med. Men det är inte så att han har fråntagits sitt uppdrag. Vi kommer inte att fatta något beslut på mötet utan det handlar om att förbereda nomineringsstämman som är på lördag, säger riksdagsledamoten Anna König Jerlmyr, som är vice ordförande i kommittén till SvD.se.

SvD

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X