Annons
X
Annons
X

Misstänkt för stöld på spåret anhölls

Den man som tros ha stulit från en medvetslös man som ramlat ner på ett tunnelbanespår i Stockholm är anhållen misstänkt på sannolika skäl för grov stöld och häleri. Mannen, som är i 30-årsåldern, greps på fredagskvällen i norra Stockholm.

Av TT
03:28:56 - Han misstänks stjäla bland annat plånbok och mobil.
03:28:56 - Han misstänks stjäla bland annat plånbok och mobil. Foto: EFTERLYST. SÄNDS IKVÄLL PÅ TV3 KL 21

Ytterligare två män greps och är anhållna misstänkta för skyddande av brottsling.

Fallet har väckt stor avsky och bilder från tunnelbanans övervakningskameror som visar gärningsmannen när han lämnar perrongen har spridits i flera sociala medier.

Bilderna har även visats i TV3:s Efterlyst och polisen uppger att det är med hjälp av allmänheten som man nu har kunnat gripa en misstänkt man.

Annons
X

– Efter ett antal tips som har stämt väl överens med varandra har vi kommit fram till en plats och en bostad där den här personen fanns. Han stämmer väl överens med bilderna, säger Dan Östman, utredare hos polisen i Söderort, till TT.

Mannen greps i Kista-Akallaområdet norr om Stockholm. Förutom den medvetslöse mannen på spåret ska samma person även ha fångats på film när han muddrar en berusad person i tunnelbanan. Han är nu misstänkt för grov stöld och häleri.

Se hela sekvensen från stationen svd.se

tt

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se
  Annons
  Annons
  X

  03:28:56 - Han misstänks stjäla bland annat plånbok och mobil.

  Foto: EFTERLYST. SÄNDS IKVÄLL PÅ TV3 KL 21 Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X