Annons

Misstänkt flyktingsmugglare släpps fri

Medhanie Tesfamariam Berhe har under hela rättegången hävdat att polisen gripit fel man och att han inte är den ökände människosmugglaren Generalen. Detta bekräftades av den italienska domstolen, som beslutade att mannen skulle släppas fri.
Medhanie Tesfamariam Berhe har under hela rättegången hävdat att polisen gripit fel man och att han inte är den ökände människosmugglaren Generalen. Detta bekräftades av den italienska domstolen, som beslutade att mannen skulle släppas fri. Foto: GUGLIELMO MANGIAPANE

Den eritrean som greps 2016 är inte den ökände människosmugglaren "Generalen", som han misstänktes vara, enligt italiensk domstol.

Däremot döms mannen till fem års fängelse för andra brott.

Under strecket
Moa Kärnstrand / TT
Publicerad

Mannen som misstänktes vara människosmugglaren Medhanie Yehdego Mered, kallad "Generalen", greps i Sudans huvudstad Khartoum 2016 och utlämnades till Italien. Kort efter gripandet dök det upp larm om att operationen kanske begått ett stort misstag och gripit fel man. Något som nu bekräftas av domstolen i Palermo.

– Det var ett fall av misstagen identitet. Den fängslade mannen greps på felaktiga grunder, sade domaren Alfredo Montalto enligt The Guardian.

Annons
Annons
Annons