Annons
X
Annons
X

Misstänkt fiffel skakar SSU

SSU:s ordförande Ardalan Shekarabi misstänks ha fifflat till sig förbundspengar till sin egen personvalskampanj. Socialdemokraternas revisorer ska nu granska fallet. Vissa styrelseledamöter ifrågasätter om Shekarabi kan sitta kvar.

SSU:s förbundsstyrelse satt i en lång telefonkonferens i går kväll med anledning av misstankarna mot Ardalan Shekarabi.
Enligt Upsala Nya Tidning har pengar från SSU slussats till ett hemligt konto som använts av SSU-ordföranden. Fejkade bidragsansökningar ska ha använts för att föra över pengarna.

UNT har begärt ut kvitton som visar att Shekarabi betalat taxiresor, krogbesök och gjort kontantuttag med ett Visakort som varit kopplat till ett konto där SSU-pengarna hamnat.
Ardalan Shekarabi gjorde sig oanträffbar efter styrelsemötet. I en skriftlig kommentar säger han:

– Det känns skönt att förbundsstyrelsen tagit beslut om en så grundlig genomgång av vad som har hänt. Det är nu viktigt att granska hanteringen av de berörda ansökningarna till verksamhetsutvecklingsfonden och presentera alla fakta.

Annons
X

Jens Lundberg, ordförande i Stockholmsdistriktet, berättar att Ardalan Shekarabi muntligen har erkänt delar av det han misstänks för, bland annat att han haft kontokortet och använt pengarna som förts över
till kontot. Jens Lundberg och Skånedistriktets ordförande Tove Axelsson ifrågasätter nu om han kan sitta kvar som ordförande.

– SSU har drabbats av en förtroendekris. Om det inte presenteras tillräckligt med åtgärder för att möta sådant här i framtiden är inte jag sen att kräva hans avgång, säger han.

SSU-distrikt i sju län ska ha hjälpt Shekarabi att finansiera hans personvalskampanj. De sökte pengar ur fonden SSU Gränslöst, vars medel ska användas för politiskt arbete, men ansökningarna var falska. I stället gick pengarna till Ardalan Shekarabi.
Alla sju distrikt som sökte pengar ur fonden stödde också Shekarabi i valkampanjen.
En förbundsrevision av verksamhetsfonden SSU Gränslöst ska påbörjas i januari. Även socialdemokratiska partiets revisorer medverkar i granskningen.

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se
  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X